vrijwillig is niet vrijblijvend

Al vanaf dat  mijn kinderen waren klein  en ik deed ik werkte vrijwillig  werk. gedaan.  Vrijwillig is  niet verplicht, je doet het uit vrije wil. 
Omdat je Je zet je graag in  voor anderen in de maatschappij en draag zo een steentje bij.
↕© Ellen Selder Berens
Omda Niet alles is in geld uit te drukken en zo kan ik nwaarom ik Mijn  kennis en vaardigheden vrijwillig heb  ingezet. Van dementdi Bij een vrouwenhuis begeleidde ik vrouwen die na een scheiding hun weg in de bureaucratische wereld. Ik was Zelf gescheiden wist in wat voor  een doolhof je tere van bureaucratie rondom wetgeving.Het is hierin makkelijk verdwalen en van van subsidie wa geen sprake. Het was van mij  Geen idealisme om de om kwetsbare van de samenleving te helpen. Vanuit het  gevoel dat vrouwen er gewoon  moeten er zijn voor elkaar. iemand  Helpen het hoofd boven water te houden. Mijvoor  demente als de ouderen, deed ik vanuit  liefde en respect. Zij waren altijd zo dankbaar en blij met de individuele aandacht. die ik aan hen alleen functioneel aangeraakt, tijdens de verzor zo blij zijn met een met echte, welgemeende omhelzing en dat hun  gevoel voor humor heel groot is. We hebben samen heel wat  geknuffeld en gelachen.


Alleen is waren. Nu betekent alleen zijn niet automatisch dat je ook eenzaam bent, maar deze oudeeenzaam. Zo triest m de dagen te slijten zonder gezelschap terwijl je graag contact hebt he op bezoek , ze rekende  mijn verantwoording , ik deed  waar   waarmaken toegezegd haalleen om een praatje , de ou ik luisterde  , die vaameer op familiealbum van ooit en naar de kiekjes van de klein- en achterkleinkinderen. De nam Oma ze niet kon niet vergeten. 
Het  Koekje of chocolaatje mocht ik vooral  niet weigeren , gezellig  maar samen genieten van  belangrijk , het ww  wijze oude vrouw. "Gewoon goed eten en hard werken ", was haar advies. Het vrijwill niet alleen geven, het heeft mij  ook veel opgeleverd.
Ik kwam iets Brengen maar ook iets halen.
Oo liefde en aandacht van de mensen.
Ieder mens wil graag nodig zijn, voldoening hebben en  zinvol bezein
De een keuze die odie Geriats Studeren professioneel en wer kemens, specifieactiviteitenbegeleidster kon ik ze  begeleiden bij zinvolle dagbesteding  ouderen en bood i afleiding en aandacht , waarbij ik altijd respectvol naar de  vader of moeder en ooit een   volwaardig lid van de  maatschappij.
Ik ben mijn toen dankbaar geweest voor dit advies en inzicht , het was een  hele stap voor mij om te gaan studer als alleenstaande ouder de zorg  diploma behaald en 
 synchronisatie, toeval met een betekenis. Niets is is toeval , de  keuzes hebben die je vandaag  zijn van invloed op toekomst. Zij maken
Een persoon kan het verschil maken.

                                              ====== gelukkig bewust===💚💚