schrijven vanuit je hart

schrijven ter verwerking van kanker
Het verhaal van 'De kleine Prins'
(een oud bekend sprookje) e ervaringen in zijn jonge leven, staan  synoniem voor het leven met een ziekte (in dit geval kanker).
D moeilijkheden die de  op zijn levenspad
Door Door vragen te blijven stellen en zijn filosofische wijsheden komt hij
daar waar hij uiteindelijk wil zijn. De kunst een
boeiende reis waarbij ik mezelf 
Meer dan 30 jaa een Docente zei ooit tegen mij 'Jij komt daar waar je wilt zijn'. Deze woorden ben ik  nooit vergeten. Ik heb vaak  ik ben nog onderweg ben, dat ik nozijn.  woorden als een belofte voor mij, ik vertrouw erop De schr grote symboliek, zoals het leven ook vaak vol zit met  waarde die je aan symboliek geeft  is v anders. persoonlijk. denken 'dat is  ik geloof in de symboliek van gebeurtenissen , dat het som
Naast het schilderen en schrijven een  belangrijke vorm van expressie vooeenzelfde  doel, ze helpen me met het  verwerken van persoonlijk verdriet. Om deze wel verwerkingskunst.
De k "Schilderen is gewoon een andere manier van een dagboek schrijven". Picaso
Ik schrijf een  belangrijk vind om mijn stem te laten horen, anders weet niemand hoe ik denk, als je schrijft dan 'lees je jezelf'.
Het is fijn o niets corrigeren.Het leidt tot mooie zinnen, zoals "Mag ik jouw dag als jij er niets mee doet"? Ik vin
De nachten waarop ik niet kan  slapen en waarop  gedachtes d tollen is het  nac
schrijven oms zijn stijve nek te ontdekken dat h  in de ochtend is geworden.
Ik hou van de  serene stilte van de nacht, door niet  en niemand gestoord te worden, geen vragen . Omdat de vragen die mi soms zo zwaar ligge eenzame nacht.  gelukkig zijn met jezelf terwijl je alleen bent. kracht van herhaling  is groot. Het bela belangrijk in het proces van bij verwerken.
Je verhaal vertellen, keer op keer werkt helend.

'Iets is niet weg als je het met je ogen dicht nog kan zien'.

 opschrijven zonder dat je iets hoeft te niet versturen.
Soms lees ik het niet terug, e vergeten wat mij eerder zo bezighield.
Of ik verscheuren alles en gooi het weg.

Een omgeving waarin je gedachten wegwaaien door de wind.

Heerlijk vind ik het om eerste te gaan wandelen door de bossen of langs het strand , maar beide zijn niet altijd voorhanden.
Meerdere boeken heb ik ge lezen om scThe Artis Way door  Julia Cameron. Het leest makkelijk en werkt prima a heilzaam en inspirerend boek als je j creatieve talenten weer wilt aanboren die door vliggen in de weken v herstel en onzekerheid overheerst.
Het boek 'Opkrabbelen' door Karin Ramaker is ook een  creatieve oefeningen, praktische tips en boosters.Quote uit haar boek: 'Succes is leven met pieken en dalen en leren van de dalen zodat je kunt pieken'.
Een uitdaging hoe je je op een No-Nonsense manier Bij mij roep mijn visie op m
"Leven in balans is je pieken en dalen te omarmen waardoor je leert van de dalen zodat je kunt pieken'.

 creatief dagboek geschreven door Lisa Currie.  die tekeningen en opdrachten moeite hebben met het vastleggen van gevoelens en feiten in woord uittekenen.
en creativiteit is,  schrijven lol in he gedachten laat stromen en dat jo blijven achtervolgen, omdat je 

Je kan op versc vorm geven aan het schrijven levensvragen, zoals 
wie, wat , waar, hoe en wanneer?
Of schrijf je omdat er een dilemma speelt? Of om te reflecteren op je eigen handelen?
Als je jezelf een vraag stellen komt het antwoord komt vaak vanzelf.
Vaak levert het een mooi stukje poëzie op, zoals het volgende:

"Als ik mijn leven kon overdoen

wil ik je eerder vinden.
Zodat ik langer van je kan houden'.

Van schrijven  groei  en in mijn hart.
Wat schrijven inspireert jou tot schrijven?

                       
                                          ==============gelukkig bewust===💚💚====Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie.

Groet,
Ellen